Nyheter

Sand laddar för ny show i Göteborg

I den tredje matchen kom de äntligen fram, de svenska kontringarna. Kantstjärnan Loui Sand hade stor del i Sveriges upphämtning mot Serbien i handbolls-EM. - Vi hade pratat om det jättemycket innan, att vi ska trycka och trycka och trycka, säger hon.(TT)
Publicerad 8 december 2016

Under de första minuterna i båda halvlekarna var det i stort sett Sand mot Serbien. Vänstersexan satte tre mål i matchinledningen, och såg till att hålla Sverige kvar i matchen med fyra raka mål i starten av den andra halvleken.

””

"Ett gäng krigare"

Sverige låg ett tag under med sex mål, men lyckades hämta upp underläget. Det blev till slut oavgjort, 30-30, mot Serbien i den sista gruppspelsmatchen, vilket innebär att både Sverige och Serbien får med sig tre poäng var till mellanrundan i Göteborg.

””
””

För två år sedan, när Sverige tog EM-brons, var de snabba kontringarna en stor del av Sveriges framgång. Men trots bra försvarsspel har de hittills under hemma-EM lyst med sin frånvaro.

””

Blivit mer stabil

Tidigare i landslaget har den spänstiga Sävehofspelaren hyllats när hon satt sina lägen, men också fått utstå kritik när hon missat till synes givna lägen.

””
””

TT