Nyheter

Fribergs Seattle nordamerikansk mästare

Erik Friberg är Sveriges senaste fotbollsmästare. 30-åringens Seattle vann den nordamerikanska ligan MLS genom att slå Toronto i finalen. Stor hjälte i straffläggningen blev backen Roman Torres.(TT)
Publicerad 11 december 2016

Stor hjälte i straffläggningen blev backen Roman Torres. Efter att Torontos Justin Morrow prickat ribban med sin straff fick Torres chans att avgöra, och den panamanska landslagsspelaren gjorde inget misstag.

””

Det var första gången som Seattle vann MLS, och segern kom trots att laget inte sköt ett enda skott på mål under 120 ordinarie matchminuter.

Svensk från start

Erik Friberg, med ett förflutet i bland annat Malmö FF och BK Häcken, spelade från start i Seattle, men byttes ut efter 66 minuter.

Det var annars Toronto som hade de bästa målchanserna. Inte minst i förlängningen då Seattles schweiziska målvakt Stefan Frei gjorde en mästerlig räddning på en nick av Jozy Altidore. Bollen gick i en båge och såg ut att slinka in i det ena hörnet, men Frei hann dit och räddade.

Allsvensk comeback?

””

För 30-årige Erik Friberg är framtiden oviss, men han säger att han någon gång vill återvända till Sverige, där han bland annat tog SM-guld med Malmö FF 2013.

””

TT