Nyheter

Signell vill ha mer allsidighet - och spets

För det svenska handbollslandslaget kommer julledigheten lite tidigare än vad man hoppades på. Högst upp på önskelistan står en lång, hårdskjutande högernia.(TT)
Publicerad 13 december 2016

EM på hemmaplan är förvisso inte riktigt över för det svenska laget. Redan på onsdagen väntar den sista gruppspelsmatchen i mellanrundan mot Tyskland, och efter det en eventuell match om femteplatsen. På lördag får Sverige också veta vilket lag som blir motståndet i det kommande playoffspelet till VM 2017.

””
””

Försvaret i fokus

Det fanns stora förhoppningar om en svensk skräll och en medalj på hemmaplan. Men, med facit i hand tvingas både handbollspubliken och förbundskaptenen konstatera att laget inte räckte till.

Försvarsspelet var det som landslaget lade mest kraft på inför EM och det har övervägande fungerat bra, där en spelare som Anna Lagerquist fått sitt internationella genombrott. Men i offensiven har det gått för långsamt och varit lite för enahanda.

””

Framgångsrikt kollektiv

Sverige har de senaste åren rönt stora framgångar på ungdomssidan, där generationen födda 1992 och 1993 vunnit dubbla guld i ungdoms-VM. Flera av de spelarna återfinns nu i A-landslaget. Signell tycker att de framgångarna till stor del kommit tack vare ett välutvecklat kollektiv, och han saknar både riktigt allsidiga spelare och offensiva spelare med spetskvaliteter.

””

Saknade tid

Inför kommande mästerskap vill han gärna att landslaget ska få mer tid ihop. Nyckelspelarna Isabelle Gulldén, Nathalie Hagman och Linn Blohm var alla skadade under EM-förberedelserna, och mellan matcherna har många på inrådan av det medicinska teamet fått fokusera på individuell rehabilitering i stället för gemensam handbollsträning.

””
””

TT