Nyheter

Sjöström: "Farten finns inte riktigt"

Sarah Sjöström tog tredje raka utklassningssegern i Swim Open. Hennes 24,08 på 50 meter fritt var världens näst snabbaste tid i år. - Farten finns inte riktigt där, sade världsrekordhållerskan som inte var riktigt nöjd.(TT)
Publicerad 7 april 2018

I takt med alla mästerskapsguld och fjolårets sanslösa världsrekordslakt är förväntningarna skyhöga på Södertörnsstjärnan.

Både från omgivningen och henne själv.

Inte minst när hon får göra ett av sina sällsynta framträdanden på hemmaplan.

Segertiden 24,08 var den näst snabbaste tiden i världen i år och närmaste konkurrent, finländskan Mimosa Jallow, fick stryk med 82 hundradelar

"Vill alltid mer"

Men Sjöström har inte det där riktiga flytet.

””

Med lite av ett mellanår i simkalendern - EM i augusti är årets största tävling - lägger Sjöström fokus på att lägga en bra träningsgrund inför de kommande åren, VM i Kina 2019 och OS i Tokyo året efter.

Hon har inte toppat sig fullt ut till Swim Open.

””

Två svenska rekord

Konkurrensen är stenhård på den kortaste frisimsdistansen. Natten till lördagen simmade australiskan Cate Campbell på 23,87, världsårsbästa och bara elva hundradelar från Sjöströms rekord, vid Samväldesspelen.

””

Sarah Sjöström har tagit tre segrar på tre dagar i Stockholm och är etta på världsårsbästalistan både på 50 och 100 meter fjäril. På söndagen avslutar hon med 100 meter fritt.

Vid sidan av Sjöström har ingen annan svensk vunnit i Swim Open ännu, däremot blev det svenska rekord både av Gustav Hökfelt (100 meter ryggsim/54,76) och Adam Paulsson (400 meter medley/4.18,09). Därmed blev de två av fem svenskar som kvalade in till EM under lördagen.

TT