Nyheter

Möller och Ortio Skellefteås hjältar: "Kul"

En Oscar Möller i målform och en omutlig Joni Ortio mellan stolparna avgjorde semifinalserien mellan Skellefteå och Djurgården. Urladdningen med fyra mål i mittperioden var ett segerryck som Djurgården inte kunde svara på.(TT)
Publicerad 13 april 2018

Till slut stod det 6-2 på resultattavlan och med totalt 4-2 i matcher är västerbottningarna nu klara för final mot Växjö, lagets sjunde på åtta år.

””

Tillsammans med Joni Ortio mellan stolparna var Möller Skellefteås stora matchhjälte.

Den finländske stjärnmålvakten har spelat fantastiskt hela slutspelet och höll Skellefteå kvar i matchen när Djurgården tryckte på i början i den sjätte semifinalen i bäst av sju.

Men det var Oscar Möller som lyfte laget med ett par drömmål i början av den andra perioden.

"Fick bra lägen"

””

Det var Djurgården som tog tag i taktpinnen från start. Laget var betydligt hetare än Skellefteå inledningsvis.

Som när Jonathan Davidsson i numerärt överläge bara hade att sätta pucken i öppet mål - då dök Joni Ortio upp från ingenstans och gjorde en i princip omöjlig räddning. En periodavgörande räddning, för trots Djurgårdens spelövertag slutade inledningsakten mållös för femte semifinalen i rad.

Sedan hände plötsligt allt.

Skellefteå kom ut som ett nytt lag. Farten och trycket framåt var tillbaka och Jimmie Ericsson kunde efter fem minuter spräcka nollan när han i numerärt överläge lyfte in en målvaktsretur efter ett skott från Oscar Möller.

””

Han var stekhet och strax efter 1-0-målet lossade Skellefteåforwarden en fruktansvärd projektil som satt otagbart i Adam Reideborns högra kryss till 2-0, även det målet kom i numerärt överläge.

Strax efteråt small det igen, fast i andra krysset, när Möller prickade rätt i en Skellefteåkontring.

Vid det laget var Djurgården totalt utspelat och 4-0 föll efter 13.30 när Tim Söderlund på egen hand tog sig in från kanten och lyfte upp pucken i nättaket.

Därmed var i praktiken säsongen över för Djurgården även om man med två mål gjorde ett tappert försök att komma ikapp i slutperioden.

Stolt Djurgården

””
””

För Skellefteås del väntar nu några dagars välbehövlig vila innan finalserien mot Växjö kan börja. Smålänningarna har varit finalklara desto längre och har i lugn och ro kunnat se på när motståndaren haft en betydligt jobbigare väg  till finalen.

Lagen möttes i final senast säsongen 2014-15. Då vann Växjö guldet efter 4-2 i matcher.

TT