Nyheter

Lindström skrällde i Östersund

Individuell träning och ett gäng talanger som vill ta över på tronen var precis vad Fredrik Lindström behövde. - Den här säsongen känns som något nytt och bra, säger skidskytten efter andraplatsen i världscupsprinten i Östersund 10 kilometer.(TT)
Publicerad 3 december 2016

Det har pratats mest om de nya namnen i skidskyttet, framför allt då på damsidan. Men lördagen tillhörde rutinerade Fredrik Lindström, som sköt fullt och åkte starkt. Framburen av hemmapubliken vann han sekundstriden om andraplatsen. Bara Martin Fourcade lyckades slå den 27-årige svensken.

””

Ledarna ropade under sista kilometern att det var tiondelar som skiljde mellan honom och tysken Arnd Peiffer.

””

Tre år har gått sedan förra pallplatsen för Lindström. Även då i Östersund, och även då var det Fourcade som slog honom.

"En nytändning"

Att Lindström valt ett eget träningsupplägg med tränaren Niclas Grön hemma i Örnsköldsvik verkar ha gett önskat resultat.

””

Andraplatsen gör också att söndagens jaktstart blir högintressant för svensk del. Landslagets tränare Wolgang Pichler har sagt att någon svensk inom en snar framtid ska slå Fourcade. Att det blir redan här i Östersund ser dock svårt ut.

””

Lindström får sällskap av flera svenskar. Debutanten Sebastian Samuelsson, vinnare av ungdoms-OS, visade inga nerver utan sköt fullt och gick in på en fin 19:e plats. Även Jesper Nelin öppnade starkt men ramlade ner till 43:e plats efter sämre stående skytte.

Satte personbästa

Damernas stjärnskott Hanna Öberg hade varken flyt i åkning eller i skytte och missar söndagens jaktstart efter 82:a plats, drygt tre minuter efter segrande Marie Dorin Habert, Frankrike.

I stället var det den andra Piteååkaren, Anna Magnusson, som klev fram med personbästat 14:e plats. En slarvig mantelrörelse gjorde att en kula flög ur geväret och på sista skottet i stående skyttet klickade vapnet. Hon laddade om, bommade och tappade ett tiotal placeringar på misstaget.

Men framgångarna för laget gör att självförtroendet inför jaktstarten är på topp.

””

TT