Annons
Nyheter

Jönsson tackar massör för skrällguldet

Emil Jönsson skrällvann 15 kilometer i SM. Sprintspecialisten tackar en massage dagen före loppet för guldet. - Den lossade upp en rejäl låsning i ryggen, säger Jönsson.(TT)
Publicerad 1 februari 2017

Emil Jönsson har haft det tungt i skidspåren den senaste tiden och kom till SM rejält sur och frustrerad över att inte åkningen har fungerat som den ska.

Men i tisdags åkte landslagets fysioterapeut Marcus Bystedt från Östersund till Söderhamn för att behandla Jönssons rygg. Då lossnade det - bokstavligt talat.

””
Annons

Effekten kom omedelbart när Emil Jönsson vann 15 km i klassisk stil, två och en halv sekund före Daniel Richardsson och elva sekunder före bronsmedaljören Simon Andersson.

””

Konkurrenter saknades

Han hade dessutom lite stolpe in på väg mot segern. Richardsson var länge i ledning, men trasslade till det för sig i sista backen när han stod på knäna och tappade dyrbara sekunder. Dessutom saknades stjärntrion Johan Olsson (sjuk), Marcus Hellner (tränar) och Calle Halfvarsson (sliten).

Men Jönsson visade förbundskaptenen Rikard Grip att han vill knipa en av de sista platserna när truppen till VM i Lahtis tas ut på söndag. Den rutinerade 31-åringens paradgren är fortfarande sprint, men Jönsson ser sig också som en tänkbar VM-åkare på 15 km.

””

Stafetten?

””

Känner du dig över huvud taget säker på att få åka till VM?

””

Sprint nästa

Jönsson berättar att ryggen brukar bli sämre efter långa resor och räknar med att det kommer behövas fortsatt behandling framöver.

””

Redan på torsdagskvällen väntar nästa tävling och Jönsson har goda chanser till en ny SM-medalj då. Sprint står nämligen på programmet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons