Nyheter

Snart börjar Grönborg NHL-jakten

I tre turneringar har Rikard Grönborg fått se vilka Europaspelare som skulle kunna spela VM för Tre Kronor. Det viktigaste jobbet kommer dock om några veckor. Då börjar jakten på NHL-förstärkning.(TT)
Publicerad 10 februari 2019

Den 1 mars åker Grönborg till NHL och hans assisterande förbundskaptener Peter Popovic och Johan Garpenlöv kommer också att göra resor dit under mars månad.

Trion kommer att täcka in samtliga NHL-lag.

Förbundskaptenen gör eventuellt en sväng i slutet av mars också om han känner att det behövs.

Efter lördagens NHL-matcher fanns stjärnor som Henrik Lundqvist, Mika Zibanejad, Oliver Ekman Larsson, Rickard Rakell och inte minst stjärnskotten Elias Pettersson och 18-åringen Rasmus Dahlin och deras lag utanför Stanley Cup-slutspelet.

Viktig resa

TT: Redo för VM i Bratislava i maj?

””
””

Grönborg har tagit Tre Kronor till två raka VM-guld med 19 respektive 20 NHL-spelare i sina VM-trupper på 25 man. Så det är i Nordamerika VM-stommen finns.

Små möjligheter

Möjligheten för spelarna som har varit med i säsongens Euro Hockey Tour-turneringar är små. Men den finns så klart för några få. Som exempelvis succéjuniorerna Emil Bemström och Isac Lundeström.

VM ligger en vecka senare i år, premiär den 10 maj, än vanligt. NHL:s grundserie tar slut redan den 6 april.

Första slutspelsrundan kommer att vara färdig innan VM börjar och till och med den andra är färdigspelad bara några dagar in på mästerskapet i Bratislava

TT