Annons
Nyheter

Södertälje allt närmare kval

AIK tog andra raka segern, 4-1 över Södertälje, och nosar på playoffstrecket i hockeyallsvenskan. För Södertälje ser det nattsvart ut, men trots sju raka förluster hoppas tränaren Mats Waltin ta jumbon över kvalstrecket. - Det kan gå fort med trepoängssystemet, sade SSK-tränaren vars lag är tio poäng efter.(TT)
Publicerad 1 februari 2017

Med tio-tolv omgångar kvar av hockeyallsvenskan ligger fokus på tre olika streckstrider i tabellen.

För AIK betydde andra raka segern att laget är uppe och nosar på playoffstrecket. Fjolårets suveräna seriesegrare, som underpresterat kraftigt hela säsongen, har lika många poäng som serieåttan Oskarshamn, men sämre målskillnad och hela tre matcher mer spelade.

Annons

För Södertälje handlar det om rena skräckstriden och med elva matcher kvar talar det mesta för ett nervigt kvalspel för att rädda det allsvenska kontraktet.

Förra säsongen var den sjufaldiga mästarklubben - för första gången i historien - nere på tredjedivisionsnivå i ettan och vände.

Vill förstärka

Nu hotar nedflyttning igen.

Men rutinerade Waltin, som vunnit SM-guld och blivit schweizisk mästare både som tränare och spelare, hoppas fortfarande att hans lag ska slippa kval:

””

Waltin siktar också på att kunna förstärka sitt lag med en målskytt innan övergångsstoppet den 15 februari.

Det är ett av problemen SSK haft. Inför matchen mot AIK hade laget sju mållösa perioder i rad.

Södertälje startade bra, skapade flera bra chanser första tio minuterna, men fick inte hål på duktige hemmamålvakten Linus Lundin.

Tog över

I stället gav Michael Lindqvist hemmalaget ledningen och AIK kunde ta över.

Annons

Segerrycket kom i mittperioden då AIK gick fram till 3-1. Södertäljes målvakt Alexander Sahlin tappade in Anders Erikssons skott till 2-0 och Joakim Thelin sköt trean innan Måns Lindbäck kunde reducera och bryta en drygt åtta perioder lång måltorka för laget.

Christian Sandberg fastställde 4-1 i den tredje perioden.

Almtuna tog tre viktiga poäng kring playoffstrecket genom att besegra Västervik med 5-1. Uppsalalaget ligger sjua och har tre poäng ned till strecket.

Björklöven gick om Västerås och klev upp ovanför kvalstrecket med en 2-1-seger borta mot Tingsryd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons