Nyheter

Spieth jagar Rose och Garcia

Konkurrenterna får passa sig - Jordan Spieth har på allvar blandat sig i segerstriden i US Masters. Amerikanen är bara två slag bakom Justin Rose och Sergio García. - Jag vet att allt kan hända, säger Spieth inför sista rundan.(TT)
Publicerad 9 april 2017

Om Augusta National är lite av en mardrömsbana för Henrik Stenson så är det precis tvärtom för Jordan Spieth.

Förra året gav han visserligen bort segern efter en kollaps under de sista nio hålen på söndagen. Men Spieth har trots det slutat tvåa, etta och tvåa i sina tre starter hittills i Masters - och nu har 23-åringen på allvar blandat sig i segerstriden även i år. Spieth stod för en lysande runda under tredje dagens spel och fick stående ovationer när han slog inspelet på 15:e hålet till bara ett par decimeter från flaggan, en putt han sedan satte säkert för dagens femte birdie.

I torsdags behövde Spieth hela nio slag - fyra över par - på samma hål. Då var det nog inte många som trodde att han skulle vara med och slåss om segern i årets första major. Men den skicklige puttaren trivs fantastiskt bra på Augusta och har ett facit i Masters som konkurrenterna bara kan drömma om.

"Krigat oss tillbaka"

Spieth gjorde lördagens enda bogey på 16:e hålet, kom in på 68 slag och är fyra under par och bara två slag från ledningen inför sista rundan.

””
””

Mer lättspelat

Augusta spelades på lördagen lite lättare än tidigare i veckan, eftersom de kraftiga vindarna avtagit. Bäst av alla spelade engelsmannen och OS-guldmedaljören Justin Rose. Han gick på 67 slag, efter sex birdies på de sista elva hålen, och leder tillsammans med Sergio García på sex under par inför sista rundan. Spanjoren har därmed gett sig ett bra läge att äntligen kunna vinna karriärens första major.

””

Det är ett riktigt getingbo i toppen inför avslutningen, med sex spelare inom två slag. García och alla andra får kanske i första hand se upp för Jordan Spieth i kampen om den gröna kavajen. I toppsextetten är Spieth ensam om att ha vunnit Masters tidigare.

TT