Annons
Nyheter

Stortävling i bowling till Malmö

Bowlingens världstour gör i år för första gången ett nedslag i Sverige. Malmö är värd för tävlingen i World Tour som har final den 27 augusti. Tävlingen får att segerpris på 160 000 kronor och har totalt nästan en miljon i prispengar.(TT)
Publicerad 8 februari 2017

Bowlingens världstour gör i år för första gången ett nedslag i Sverige. Malmö är värd för tävlingen i World Tour som har final den 27 augusti. Tävlingen får att segerpris på 160 000 kronor och har totalt nästan en miljon i prispengar.

"Med de pengarna är det jämförbart med Eurochallenge, Ballmaster och Mellanösterntävlingarna", säger Martin Larsen, som fått tävlingen uppkallad efter sig, på Bowlingförbundets sajt.

Annons

Kvalet pågår den 14-25 augusti i Baltiska bowlinghallen i Malmö.

"Vi har saknat en världstävling länge nu", säger Martin Larsen.

"Ska jag ha mitt namn på den så vill jag ha någonting att säga till om när det gäller format, prisfördelning, banor och sådant."

Förutom världsettan Larsen sätts svenska hopp till Jesper Svensson, vinnare av Lilla Bragdguldet, och Jenny Wegner, som vann World Cup 2016.

Målet är att Lucky Larsen Masters ska bli en återkommande tävling inte bara på världstouren utan även på den amerikanska proffstouren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons