Nyheter

Sundhage "i samtal" om ett år till

OS-framgångarna avgjorde. Pia Sundhage har tänkt om och stannar gärna som förbundskapten ett år till. - Jag hoppas ju det, säger hon. Sverige är i praktiken redan klart för fotbolls-EM nästa år.(TT)
Publicerad 12 september 2016

Sverige är i praktiken redan klart för fotbolls-EM nästa år. Det behövs - som alla mest - bara en poäng till, antingen mot Slovakien på torsdag eller mot Danmark på tisdag i nästa vecka.

Nu öppnar Pia Sundhage för att hon fortsätter som förbundskapten åtminstone över EM-slutspelet i Nederländerna nästa sommar.

””

Pia Sundhage klev på som svensk förbundskapten efter att ha fört USA till två raka OS-guld. Kontrasten var stor. Medan de amerikanska spelarna, som inte ens hade en egen liga, var tillgängliga stora delar av året fick hon i Sverige bara loss "sina" spelare i samband med de internationella speldatumen.

Ändrat sig

Men undan för undan har Sundhage tänkt om. I alla fall lite.

””
””

"En bit på väg"

Hennes kontrakt går egentligen ut efter den här säsongen och Pia Sundhage har tidigare varit tveksam till en fortsättning. Men framgångarna i Rio de Janeiro, där det till slut blev ett historiskt svenskt OS-silver, avgjorde saken.

Enligt förbundskaptenen pågår nu "samtal" mellan henne och Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på fotbollsförbundet.

Mer än så vill hon inte avslöja inför de avslutande EM-kvalmatcherna.

””
””

TT