Nyheter

Ny stafettsuccé för Dahlqvist: "Helt sjukt"

Det blev svensk seger i damernas sprintstafett i skidor för Ida Ingemarsdotter och Maja Dahlqvist. Evelina Settlin och Hanna Falk knep i sin tur tredjeplatsen. Detta trots dubbla svenska vurpor.(TT)
Publicerad 10 februari 2019

Det svenska damlandslaget i längdskidor i allmänhet, och Maja Dahlqvist i synnerhet, har haft en framgångsrik världscupsäsong i sprint. Och dagens stafett i Lahtis var inget undantag. Ida Ingemarsdotter och Maja Dahlqvist tog hem segern medan Sveriges andralag med Evelina Settlin och Hanna Falk knep en tredjeplats.

Maja Dahlqvist stod för en imponerande avslutning då hon i slutspurten knäckte norskan Maiken Caspersen Falla. Det var även en personlig revansch efter lördagens individuella sprint där Dahlqvist slutade trea - sedan hon förlorat spurten mot just Caspersen Falla.

””

Ett tufft lopp

Men finalen var dramatiskt och hade kunnat sluta illa för båda svenska lagen när först Hanna Falk ramlade och Maja Dahlqvist i sin tur halkade. Men Dahlqvist var snabbt uppe och menar att hon inte påverkades av händelsen.

Däremot medger svenskan att det var ett tufft lopp.

””

"Fått trygghet och bekräftelse"

Segern innebär att Maja Dahlqvist nu varit i på pallen i alla sina sprintlopp i världscupen i år - fem gånger individuellt och två gånger i stafett.

””

TT: Vad beror framgångarna på? Har du ändrat upplägg eller taktik?

””

I herrarnas sprintfinal stod Calle Halfvarsson för mycket stark åkning. När han lämnade över till Oskar Svensson inför sista sträckan hade Sverige ett litet försprång ner till Norges Johannes Høsflot Klæbo. Men norrmannen var för stark och vann finalen tillsammans med lagkamraten Emil Iversen, före Norges andralag och Finlands förstalag. Halfvarsson och Svensson blev till slut femma medan Sveriges andralag med Teodor Peterson och Viktor Thorn slutade nia.

TT