Annons
Nyheter

Debutanterna bakom Sveriges DC-ledning

Först Patrik Rosenholm. Sedan Andreas Siljeström. Det är debutanterna som ligger bakom Sveriges 2-1-ledning i Davis Cup-mötet med Tunisien. "Att får representera Sverige är oerhört stort", sade Siljeström.(TT)
Publicerad 4 februari 2017

Patrik Rosenholm, 28, Davis Cup-debuterade med att vinna femsetaren mot Aziz Dougaz och kvittera till 1-1.

Dagen efter var det dags för näste debutant att visa upp sig: 35-årige Andreas Siljeström.

Annons

"Det var riktigt kul att få spela på en stor centrecourt med mycket publik och galna fans. Det var skitkul att få vara med och uppleva det", sade han till Svenska tennisförbundets webbsida.

Tillsammans med dubbelpartnern Johan Brunström såg Siljeström till att Sverige nu har kopplat greppet om matchen mot Tunisien i Tunis.

Efter 3-0-segern, 6-3, 7-5, 7-6, mot Anis Ghorbel och Malek Jaziri leder Sverige med 2-1 inför söndagens avslutande singelmatcher.

"Vi spelade tillräckligt bra helt enkelt. Det var skönt att vi tog hem det i tre set. I tredje set hade vi nästan 0-30 i varje servegame men lyckades ta oss ur det och också vända i tiebreaket där vi låg under", sade Siljeström.

I och med segern behöver DC-kaptenen Johan Hedsberg & Co bara en vunnen match till för att säkra avancemang till andra omgången i Europa-/Afrikazonens grupp 2.

"Vilka killar och vilken moral de visar där ute. En seger om dagen räcker och det håller än så länge", säger han till förbundets webbplats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons