TT-Sport

Sverige enkelt till semifinal

TT-Sport Artikeln publicerades

Nu börjar innebandy-VM. Efter 14-1 mot Lettland ser förbundskapten Mikael Hill fram mot semifinalen mot Schweiz. - Det ska mycket till för att de ska överraska oss, säger han. Lettland skulle kämpa för att hålla tätt i inledningen och kanske kunna störa storfavoriterna från Sverige.(TT)

Lettland skulle kämpa för att hålla tätt i inledningen och kanske kunna störa storfavoriterna från Sverige.

Det höll 25 sekunder. Sen slog Emil Johansson en genomskärare till Rasmus Enström, som från en meters håll kunde raka in 1-0.

2-0 och 3-0 kom inom någon minut och innan första perioden var till ända i VM-kvartsfinalen var ställningen 7-0. Lettland hade knappt varit över mittlinjen.

– Vi gör dem dåliga. Vi går in från start och gör det här som en riktig match, säger Alexander Rudd, som själv gjorde 3-0 på straff, till Kanal 5.

"Alla är pigga"

Förbundskapten Mikael Hill ser nu fram mot fortsättningen, helgens medaljspel där Schweiz är första motståndare i lördagens semifinal.

– Vi har varit lilla ute mot dem flera gånger. Men det ska mycket till för att de ska överraska oss, säger han.

– Men det vi testade fungerade och alla är pigga och hela.

Andra perioden inleddes som den första, nu tog det 27 sekunder innan 8-0 satt i det lettiska målet. Nian kom också innan Sverige slappnade av något och Rolands Kovalevskis kunde sätta tröstmålet till 1-9. Närmare kom letterna aldrig och målen rullade in med viss regelbundenhet tills Alexander Galante Carlström spikade slutresultatet 14-1.

Kontroll på läget

– Det blir svårt att titta på detaljer i spelet när det blir så här. Det var inte riktigt väntat att det skulle bli så stora siffror, men det är bara att tacka och ta emot, säger Mikael Hill.

Nu väntar alltså Schweiz, och VM-debutanten Hill har som främsta uppgift att se till att Sverige inte missar VM-finalen, vilket hittills aldrig hänt. Men orolig är han inte.

– Vi tror att vi har kontroll på läget.