Annons
Nyheter

Sverige VM-klart efter storseger

Tre matcher, tre segrar och totalt 60-1 i målskillnad. Sverige, som är regerande världsmästare, har minst sagt varit överlägset under VM-kvalet i spanska Madrid. Och med storsegern mot Norge, 13-0, är innebandylandslaget klart för VM-slutspelet i Bratislava, Slovakien, den 1-9 december.(TT)
Publicerad 3 februari 2017

Tre matcher, tre segrar och totalt 60-1 i målskillnad. Sverige, som är regerande världsmästare, har minst sagt varit överlägset under VM-kvalet i spanska Madrid.

Och med storsegern mot Norge, 13-0, är innebandylandslaget klart för VM-slutspelet i Bratislava, Slovakien, den 1-9 december.

Annons

"Det känns jättebra att vi är vidare", sade Iksus Sofia Joelsson, som stod för tre mål och en assist, i ett pressmeddelande.

Joelsson prickade in 1-0 efter 3.18 minuter och ökade sedan på till 2-0 drygt fem minuter senare. I slutet av första perioden spelade hon fram Pixbos Isabella Krantz till 5-0.

Med 1.08 minuter kvar av matchen såg just Joelsson till att fastställa slutresultatet till 13-0.

"Det kändes bra. Jag hade bra kontroll på bollen och fick skjuta mycket", sade hon.

"Vi ville gå in och hota mycket och spela runt bollen. I dag fick vi gå in lite mer aggressivt i närkamperna, Norge spelade ganska fult."

Även Cornelia Fjellstedt, lagkamrat med Joelsson i Iksu, noterades för tre mål.

För Sveriges del avslutas kvalspelet under lördagen, då landslaget ställs mot Frankrike.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons