Nyheter

Swenn-Larsson planerade sig ur krisen

När det var som värst körde hon ur i nio av tio tävlingar. Men en noggrant bokförd plan, dag för dag, har fört Anna Swenn-Larsson tillbaka till världstoppen lagom till hemma-VM. - Jag har full koll nu, säger 27-åringen. De svenska slalomdamerna VM-laddar just nu i backarna i Vemdalen.(TT)
Publicerad 7 februari 2019

De svenska slalomdamerna VM-laddar just nu i backarna i Vemdalen. Och inte bara med en tydlig medaljkandidat, utan två.

Utöver Frida Hansdotter kommer även Anna Swenn-Larsson att åka de omkring 20 milen norrut till Åre med en rad fina resultat i ryggen. Scenförändringen mot för några sedan kunde knappast varit större.

Men någonstans i den djupa svackan hittade slalomstjärnan en väg uppåt igen. Bland annat började hon med att föra anteckningar över sin planering, dag för dag, med penna och papper.

””
””

TT: Hur länge har du fört bok så här?

””
””

Kortvarig glädje

Det har varit ett par omtumlande veckor i världscupen. I Flachau i början av januari var hennes första pallplats på nästan fem år klar. Trodde alla.

Men glädjen över tredjeplatsen blev kortvarig. Hon hade utan att märka det själv grenslat en port och diskades, direkt inför tusentals åskådare.

Knappt tre veckor senare, i nästa slalomtävling, kom den dock - den efterlängtade pallplatsen. I Maribor i lördags blev Anna Swenn-Larsson tvåa - och den här gången hade tävlingsjuryn inget att invända.

Hansdotter imponerad

Det gör att 27-åringen plötsligt seglat upp som en medaljkandidat i sin hemmabacke.

””

Den olympiska mästaren är en av många som låtit sig imponeras av Swenn-Larssons tålmodiga arbete för att komma tillbaka till toppen.

””
””

TT