Nyheter

Taggad Toivonen glad över ny chans

Kasserad av Erik Hamrén men Ola Toivonen hade invändningar mot det passerade bäst före-datum som klistrades på honom. Uppenbarligen också Janne Andersson. Men är Toivonen en man för VM-kvalet över tid eller en tillfällig lösning?(TT)
Publicerad 3 oktober 2016

Toivonen, 30, spelade sin senaste landskamp mot Moldavien (2-0) i EM-kvalet till Frankrike. Den 12 oktober förra året hoppade han in för Zlatan Ibrahimovic efter pausen. En månad senare tog Erik Hamrén ut honom i truppen till det lyckade playoff-spelet mot Danmark, men Toivonen spelade inte en minut.

Då trodde han inte att landslagskarriären var över.

Något han däremot anade i mars när han inte var med i landskamperna mot Turkiet och Tjeckien och snudd på säker blev han i maj när han inte fick plats i EM-truppen. Så gott som övertygad om att den blågula karriären var över blev han när Janne Andersson plockade ut sin första trupp mot Nederländerna.

"Vill inte gärna stå i vägen"

””

Därför blev han glad och överraskad när samtalet kom.

””

Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Andreas Isaksson och Pontus Wernbloom gick i landslagspension efter EM, Erkan Zengin slutade när han inte fick vara med längre medan Erik Johansson inte vill vara med längre. Borta är också Mikael Antonsson och Johan Elmander, Per Nilsson och Jonas Olsson, Sebastian Larsson (skadad) och Pierre Bengtsson. Toivonens landslagskompisar på och utanför planen de senaste åren. Han erkänner att han inte kunde kombinera namn och ansikten på några av de spelare han mötte på måndagen.

””

Större chans till spel

Din bild av Janne Andersson?

””
””

Konkurrensen när Zlatan slutat?

””

Avslutar gärna i MFF

Vad lockade med Toulouse?

””

Någon längtan hem har han inte, men är han motiverad, bra nog och kroppen håller avslutar han gärna karriären i Malmö FF.

””

TT