Annons
Nyheter

Tjat bakom VM-stjärnans lyft

Emma Nordin lyssnade på sin omgivning och blev mer självisk. Det har gjort Damkronornas lagkapten till en av hockeyvärldens hetaste målskyttar. - Det är en härlig känsla, säger den 28-åriga nyckelspelaren inför VM-premiären.(TT)
Publicerad 3 april 2019

Emma Nordin kliver in till VM-starten mot Tyskland i finländska Esbo på torsdagen med sin bästa säsong i karriären i ryggen.

Hennes Luleå vann ännu ett SM-guld och själv blev hon skyttedrottning både i grundserien, 31 mål, och slutspelet, 11 fullträffar.

Annons

Naturligtvis gjorde Modoprodukten också ett av målen i Sveriges VM-genrep, 3-0-segern över Japan i måndags.

De två senaste säsongerna har hon öst in 75 mål i klubblaget.

"Hört det överallt"

Förklaringen?

Tjatet från personer runt omkring henne.

””

TT: Är det Fredrik Glader (Luleås tränare) som tjatat?

””
””

TT: Vad säger de som tjatat nu?

””

Siktar på medalj

Hon var uppe på samma nivå målmässigt för tre år sedan, men drog sönder korsbandet under en landslagsturnering i februari 2016 och missade både slutspel och VM.

””

Hon gör sitt elfte år i Damkronorna och har aldrig vunnit en mästerskapsmedalj på A-landslagsnivå. Hennes lag tillhör knappast medaljfavoriterna efter fjolårets OS-fiasko med en slutlig sjundeplats, men inom laget finns den förhoppningen.

””
Annons

Då gäller det att komma bland de tre bästa i gruppen, ja helst vinna den för att slippa USA eller Kanada i en kvartsfinal.

Premiärmotståndaren Tyskland skrällde i VM 2017 och nådde bronsmatch.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons