Nyheter

Entusiasmen kan ta spelarna till VM

NHL-förstärkningar är på väg, men flera Tre Kronor-spelare kan ändå stärka sina VM-chanser under påskhelgen. - Jag tycker det var flera som gjorde en gedigen insats, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg efter segern med 4-1 mot Lettland.(TT)
Publicerad 14 april 2017

De senaste i raden från Nordamerika att tacka ja till VM-spel är backen John Klingberg (Dallas) och målvakten Eddie Läck (Carolina).

””

I frånvaro av stjärnnamnen vann Tre Kronor den första av påskhelgens två träningsmatcher mot Lettland med 4-1.

Avgjorde i tom bur

Letterna bjöd upp till en bra fajt men det svenska laget, som får förstärkningar från flera håll inför VM i maj, hade inte några problem att kontrollera matchen.

Sverige gjorde både 1-0 och 2-0 tidigt i den första perioden.

Det första målet kom genom Daniel Brodin som blev frispelad med en lång passning av Eric Martinsson, och det andra genom Pär Lindholm som stötte in en lösliggande målvaktsretur som Ivars Punnenovs inte kunde hålla.

Lettland reducerade i den andra genom Rihards Bukarts i den andra perioden. Men ett tungt skott i en snabb spelvändning av Petter Emanuelsson gav Tre Kronor 3-1 - Luleåforwardens första mål i landslagströjan.

Oscar Fantenberg satte sedan 4-1 i tom bur i slutet av den tredje perioden.

Två skador

Det svenska landslaget genomgick en första gallring efter förra veckans landskamper mot Ungern och Österrike, och kommer att förändras ytterligare under VM-förberedelserna.

För Rikard Grönborg är attityden viktig för dem som vill behålla sin plats.

””

Oturen var dock framme för målskytten Daniel Brodin i segermatchen. Djurgårdsforwarden fick den lettiske lagkaptenen Maris Bicevski över sig, och ena knät på Brodin vek sig. Det är oklart hur allvarlig skadan är.

””

Även Philip Holm fick utgå, efter att ha fått en hög klubba i ansiktet. Enligt den assisterande förbundskaptenen Peter Popovic "rök det ett par tänder" för Holm.

Sverige möter Lettland igen i Södertälje under påskaftonen.

TT