Nyheter

Blåslagen Moramålvakt nosar på SHL

Mora slog Leksand med 2-1 och är nu bara en match från nytt SHL-kontrakt. - Visst, men inget är klart ännu. Det är livsfarligt att tänka så, säger en blåslagen målvaktshjälte Christian Engstrand efter matchen.(TT)
Publicerad 1 april 2018

Han är en stor orsak till att Mora presterar säsongens bästa spel när det behövdes som mest.

””

Faktum är att hans vändning under matchserien mot Leksand imponerar. Den första matchen blev en mardröm med flera misstag som resulterade i Leksandsseger.

””

104 minuter

Från match tre har han varit en vägg för leksingarna som kämpade över 104 minuter för att göra mål på honom. Under dessa minuter hann Mora vinna match tre och nu, när Martin Karlsson reducerade till 2-1, var det för sent. Mora tog en ny säker seger, trots att Leksand vann skotten med 39-23. Det visar lite av Christian Engstrands storspel.

I denna Moravändning har Christian Engstrands målvaktsspel varit nyckeln som skapat en trygghet inom laget.

Anders Forsberg, som snart ska bli sportchef i Mora, är full av beundran:

””

Christian Engstrand förklarar vad som hänt:

””

Att sedan Mora, i den här matchen mot Leksand, fick ett turmål när pucken gick via Mattias Bromés skridsko i mål och ett självmål av Leksands Jesper Ollas, kom det flyt som alltid är typiskt för ett lag i medgång.

Behandling

Men Christian Engstrand vill inte jubla än. Han pratar helst om måndagens videofilm och genomgång inför tisdagsmatchen. Men först var det behandling som gällde:

””

I Leksand var det uppgivet. Tränaren Leif Carlsson hade svårt att hitta något positivt att ta med sig till tisdagens match.

””

Problemet är att detta är ett problem som Leksand haft hela säsongen och därför försökt lösa detta med nya spelare i slutet av säsongen ­utan att lyckas.

TT