Nyheter

Trions jakt efter avgörande detaljer

Daniel Alfredsson, Mats Sundin och Nicklas Lidström har tidigare lyckats i Tre Kronor. I Toronto ska trion hjälpa laget till ny framgång. Den här gången som rådgivare till den svenska ledarstaben under World Cup.(TT)
Publicerad 13 september 2016

När Tre Kronors spelare är på isen sitter trion Mats Sundin, Daniel Alfredsson och Nicklas Lidström på läktaren. Därifrån följer de varje skär, varje passning, varje skott, varje position... De har koll på allt från hur backarna vinklar skridskorna i defensiven till hur forwards hanterar klubban i offensiven.

””
””

"Bollar hela tiden"

Under lägret inför World Cup i Toronto har rådgivarna haft olika ansvarområden.

OS- VM- Stanley Cup- och Norris Trophy-vinnaren Lidström har suttit med i back- och målvaktsmöten tillsammans med assisterande förbundskapten Peter Popovic.

Alfredsson, OS- och -VM-medaljör samt årets rookie i NHL 1996, har pratat med forwards tillsammans med assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv.

Och Sundin, med sju VM-medaljer och ett OS-guld, har varit ett övergripande bollplank till förbundskapten Rikard Grönborg.

En stor del av den första tiden i Göteborg och i Scandinavium har handlar om att tillsammans hitta rätt form till ett bra och effektivt powerplay.

””
””

"Bästa i världen"

Trion har varit med sedan dag ett. Tillsammans med förbundskapten Grönborg & Co har Alfredsson, Sundin och Lidström scoutat spelare och fått säga sitt under processen fram till uttagningen av dagens trupp, som i Toronto först och främst ställs mot Ryssland, Finland och Nordamerika U23.

””

TT: Hur mycket kontakt har ni med spelarna?

””

TT: Hur snabbt går det att få spelarna att göra det som ni i ledarstaben vill?

””

TT