Annons
Nyheter

Utredning om astmamedicin klar i Norge

Redan innan Therese Johaug åkte fast för dopning, efter att ha fått en läppsalva från landslagsläkaren, var medicinanvändningen i det norska skidlandslaget omstridd. Framför allt när det gällde astmamedicin. Därför startades en utredning, som nu är klar och ska läggas fram på torsdag.(TT)
Publicerad 13 februari 2017

Redan innan Therese Johaug åkte fast för dopning, efter att ha fått en läppsalva från landslagsläkaren, var medicinanvändningen i det norska skidlandslaget omstridd. Framför allt när det gällde astmamedicin.

Därför startades en utredning, som nu är klar och ska läggas fram på torsdag. Då ska utredarna, medicinsk expertis från de nordiska länderna, berätta om sin syn på medicinanvändning och rutiner bland de norska skidstjärnorna.

Annons

Norrmännen sägs ha använt astmamediciner på friska åkare, i förebyggande syfte, vilket väckt skarp kritik. Och Martin Johnsrud Sundby har varit avstängd två månader för att ha använt en astmamedicin han inte haft dispens för.

Den svenske professorn Kjell Larsson, som arbetar vid enheten för lungor och luftvägar vid Karolinska Institutet, har varit med och gjort utredningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons