Nyheter

Valter Lindström årets stjärnskott

Valter Lindström i Södertälje Kings - där har svensk herrbasket årets mest positiva, individuella överraskning. Lindström får utmärkelsen som Årets stjärnskott. Jurys motivering: "Årets stjärnskott har tagit allt annat än en vanlig väg.(TT)
Publicerad 6 april 2017

Valter Lindström i Södertälje Kings - där har svensk herrbasket årets mest positiva, individuella överraskning. Lindström får utmärkelsen som Årets stjärnskott.

Jurys motivering:

"Årets stjärnskott har tagit allt annat än en vanlig väg. På egen hand åkte han ner till Real Madrid där han knackade på dörren och kom med i juniorlaget. Efter flera år i Spanien och succé i U20-landslaget återvände han till Sverige. I Södertälje har han utvecklat både defensiv och offensiv och är nu en av lagets viktigaste spelare."

Lindström och hans lagkamrater är en seger från att nå semifinalspelet. I tredje matchen hemma mot Jämtland blev det förkrossande 83-57 och Kings har 2-1 i serien över bäst av fem matcher. Lindströms bidrag för kvällen var fem returer och 14 poäng. Toni Bizaca var matchens främste skytt med 20 poäng.

Norrköping Dolphins kan börja ladda för semifinal mot antingen Södertälje eller Jämtland efter 69-63 hemma mot Nässjö och 3-0 i matcher.

Mikael Lindquist sänkte 22 poäng för Norrköping.

TT