Annons
Nyheter

Världsklass på isen - inte på läktaren

Det har knappast varit någon publikfest under bandy-VM i Sandviken. Men det beror förstås på vad man jämför med. - Det är den här verkligheten vi lever i, säger landslagsstjärnan Daniel Andersson. Klart är att förhoppningarna på bandy-VM i Sandviken varit höga.(TT)
Publicerad 3 februari 2017

Klart är att förhoppningarna på bandy-VM i Sandviken varit höga. Arrangören har budgeterat med 27 000 sålda biljetter, vilket nu blir tufft med tanke på att VM-premiären Sverige-Finland lockade 2 023 och stormatchen Sverige-Ryssland bara 1 909 personer.

Lägg sedan till en oväntad semifinal mot Norge och ett gäng matcher runt 300 åskådare och det är lätt att skrika om fiasko.

Annons

Daniel Andersson tycker att det är hårda ord.

””

Tomt i Ryssland

Jämför man med tidigare turneringar så har Andersson en stor poäng.

Det är svårt att jämföra publiksiffror, eftersom de ofta är friserade/rena fantasier, men på rysk mark har det egentligen enbart varit mycket publik i Kemerovo 2007 och i Chabarovsk 2015, annars har det varit ett hundratal tappra på läktarna. I Sverige blev det lyckat i Vänersborg 2013, med sammanlagt 35 767 personer, i snitt 1 788 åskådare per match, men då var hallen ny och matchen mot Ryssland på Heden i Göteborg lockade storpublik.

VM-generalen Magnus Roos är inte orolig, trots det sparsamma intresset från Sandvikenborna.

””

Mindre defensiv

Vad kan man då göra åt själva produkten, åt det rent sportsliga?

Är bandyn på väg åt fel håll?

””
””

Erik Säfström tycker att jobbet måste grundläggas tidigare.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons