Nyheter

Viljestark svensk trupp välkomnad

"Swedish willpower" (svensk viljestyrka). De orden valde Hans Säfström, sportchef i Svenska parasportförbundet, när han, precis som övriga truppledare, fick chansen att sätta sin signatur på en kaklad vägg utanför den paralympiska byn i samband med måndagens välkomstceremoni. - Allt ser bra ut.(TT)
Publicerad 5 september 2016

"Swedish willpower" (svensk viljestyrka). De orden valde Hans Säfström, sportchef i Svenska parasportförbundet, när han, precis som övriga truppledare, fick chansen att sätta sin signatur på en kaklad vägg utanför den paralympiska byn i samband med måndagens välkomstceremoni.

””

Stora delar av den 58 personer starka svenska truppen fanns med när Sverige och övriga nordiska länder (samt Färöarna) välkomnades till Rio med sambarytmer, musik och dans. Hans Säfström var den som klappade med i takten högst och med mest energi, och som truppchef var han också den som fick räcka över en gåva - en dalahäst - till Janeth Arcain, den paralympiska byns "ordförande" och tidigare OS-medaljör i basket för Brasilien.

På torsdag börjar allvaret, när de första tävlingarna drar igång. För svensk del är det simmarna, skyttarna, bordtennisspelarna och herrarnas goalballag som tävlar första dagen.

TT