Nyheter

Vill ta guld genom att glömma guld

Guldet i London 2012 var Anna-Carin Ahlquists största idrottsögonblick. Ändå vill hon bara glömma det. - Just nu existerar inte London. Det har aldrig hänt, säger bordtennisstjärnan inför Paralympics i Rio.(TT)
Publicerad 5 september 2016

Det är självfallet inte så att hon önskar att guldet i singel, och silvret i lag tillsammans med Ingela Lundbäck, aldrig hade hänt. Men när Anna-Carin Ahlquist, 44, fokuserar på något så gör hon det ordentligt.

””

Enda turistattraktionen

På söndagen åkte hon tillsammans med bordtennislaget och rullstolstennisspelarna Stefan Olsson och Dan Wallin upp till Rio de Janeiros mest iögonfallande landmärke, den mäktiga Kristusstatyn på berget Corcovado. Men i den stekande vintersolen - om nu 30-gradig värme kan klassas som vinter - konstaterade hon att det var både den första och sista utsvävningen i form av turistattraktioner under Rio-spelen.

””

Hon erkänner att hon kanske inte blir den hyggligaste personen att umgås med när mästerskapen närmar sig. Men att vara egoistisk, och göra saker på sitt sätt, kan å andra sidan fälla avgörandet i slutändan.

Trög matta?

Och att göra något på Anna-Carin Ahlquists sätt är att göra det noga. Detaljnivån gränsar till det extrema.

””

Ny mental coach, borttagna hjullåsningar på rullstolen (så att hon även kan svänga i sidled) och förändrad kost är andra detaljer som hon i slutändan hoppas ska leda till en repris av det som hände för fyra år sedan.

””

Flera medaljchanser

Även i lagtävlingen ska hon och Ingela Lundbäck försöka ta en ny medalj, gärna av ädlare snitt än senast, och det finns flera potentiella medaljörer i bordtennistruppen.

””
””

Singelturneringen inleds på torsdag.

TT