Annons
Nyheter

Von Eckermann siktar högt - men ser risken

Henrik von Eckermann har blivit trea i de två senaste världscupfinalerna i hoppning. Nu siktar han högre, på hemmaplan i Göteborg. - Självklart är målet att stå överst på pallen. Men allt kan vara förbi efter första dagen, säger von Eckermann.(TT)
Publicerad 4 april 2019

Inomhussäsongerna, med världscupfinalen som höjd- och slutpunkt, har i takt med framgångarna blivit allt viktigare för Henrik von Eckermann och hans sto Mary Lou.

I höstas avstod Flyingeryttaren från sista dagens hoppning i VM, för att spara Mary Lou inför tävlandet inomhus. Chansen till en individuell VM-medalj var redan borta, och Sveriges silver i lagtävlingen var redan erövrat.

Annons

Mary Lou trivs bäst på tävlingar inomhus, där det till exempel inte finns något vattenhinder att tveka inför.

"I kanonform"

Säsongen som nu avslutas har dock gett ömsom vatten, ömsom vin.

””

TT: Om du blir trea för tredje gången i rad, hur reagerar du då?

””
””

Han är också medveten om allvaret börjar direkt i finalens första del på torsdagskvällen, som är en tidshoppning. Tiderna ger placeringar som förvandlas till poäng, som senare i finalen omvandlas till fel. En krånglig räknefest, men rättvist (så vitt man förstår). Och en sak är klar:

””

Han var själv tvåa, respektive femma, i tidshoppningen under finalerna som gav tredjeplatser.

Förtroende

Det handlar om att hitta vägar mellan hindren som är snabba, men inte ger någon rivning. Varje nerslaget hinder ger tre straffsekunder. Då gäller det att hästen litar på vägvalet. Förtroendet för ryttaren ställs på sin spets.

””
””

Vunnit i arenan

Förbundskapten Henrik Ankarcrona påpekar att det snart 13-åriga stoet nu fått ännu mera rutin. Von Eckermann håller med om att hon utvecklats.

””
””
Annons

Scandinavium, där cupfinalen rids, är ganska välkänt för Mary Lou. von Eckermann har ridit henne till segrar i världscupen här två i rad - men då har det inte varit finaler.

Fredricson tidig

Henrik von Eckermann går ut i mitten av startfältet i tidshoppningen, som nummer 21 av 33 ryttare.

Peder Fredricson hade otur i lottningen och startar redan som fjärde ryttare, med små chanser att dra lärdom av andras vägval. Irma Karlsson startar som nummer 17.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons