Nyheter

Wendt drömmer blåvita drömmar

Just nu är han given i Mönchengladbach men drömmen är att en gång återvända till allsvenskan och IFK Göteborg. - Det har alltid varit en önskan att vi ska kunna spela ihop igen, vi som kom fram ihop, säger Oscar Wendt.(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

Gänget det handlar om är Wendt själv, Pontus Wernbloom, Marcus Berg och Mattias Bjärsmyr. Och Gustav Svensson.

””
””
””

Startade senast

Frågan är hur realistiskt det är. Mattias Bjärsmyr spelar förvisso redan i "Blåvitt" igen men Oscar Wendt har kontrakt med tyska Mönchengladbach till och med 2018. Marcus Berg skrev precis på en förlängning med Panathinaikos till 2019, Wernbloom är i Ryssland och Gustav Svensson i Kina efter att ha varit tillbaka en sväng i Göteborg men lämnat igen.

””

Wendt togs ut igen i landslaget i och med att Janne Andersson tog över förbundskaptenssysslan. Wendt fick starta den senaste matchen mot Nederländerna när främste konkurrenten Martin Olsson var skadad. Hur det blir nu i de kommande VM-kvalmatcherna, mot först Luxemburg på fredag och sedan Bulgarien på måndag, är oklart.

Kan hamna på mittfältet

Janne Andersson har gjort klart att han även ser Wendt som ett alternativ till vänster på mittfältet. En position han nästan har i klubblaget där han får ta hand om hela vänsterkanten själv.

””
””

TT