Nyheter

Blev radikaliserad i Tyskland

Den 22-årige terrormisstänkte syrier som tog sitt liv i häktet i Leipzig blev radikaliserad efter sin ankomst till Tyskland, uppger hans bror i en intervju i tidningen Der Spiegel. 22-åringen greps natten till måndagen sedan landsmän larmat polisen och hållit kvar honom i en lägenhet i Leipzig.(TT)
Publicerad 14 oktober 2016

Den 22-årige terrormisstänkte syrier som tog sitt liv i häktet i Leipzig blev radikaliserad efter sin ankomst till Tyskland, uppger hans bror i en intervju i tidningen Der Spiegel.

22-åringen greps natten till måndagen sedan landsmän larmat polisen och hållit kvar honom i en lägenhet i Leipzig. Han tros ha planerat ett jihadistiskt bombdåd mot Berlins flygplats. I helgen fann polisen sprängämne i hans lägenhet i Chemnitz.

Brodern säger i telefonintervjun från Syrien att en muslimsk predikant i Berlin stod för radikaliseringen. Predikanten ska ha uppmanat 22-åringen att ansluta sig till terrorrörelsen Islamska staten (IS) i Syrien, vilket enligt brodern också skedde innan återvändandet till Tyskland.

TT