Annons
Nyheter

Cirka 70 libyska soldater vårdas i Ryssland

Omkring 70 skadade soldater från general Khalifa Haftars styrkor i östra Libyen har förts till Ryssland för vård, uppger en myndighets- och en militärkälla. De flögs ut från Benghazi till Egypten, och därifrån vidare till Ryssland.(TT)
Publicerad 1 februari 2017

Omkring 70 skadade soldater från general Khalifa Haftars styrkor i östra Libyen har förts till Ryssland för vård, uppger en myndighets- och en militärkälla. De flögs ut från Benghazi till Egypten, och därifrån vidare till Ryssland.

Det hela ses som ett öppet tecken på större samverkan mellan Moskva och en av Libyens tyngsta militära spelare. Khalifa Haftar och hans rörelse LNA för krig mot islamister och andra motståndare i östra Libyen. Han har goda förbindelser med Egypten och Förenade Arabemiraten och har på senare tid odlat upp kontakterna med Moskva, som han besökte två gånger i fjol.

Annons

Haftar har också förkastat den FN-stödda enhetsregeringen i huvudstaden Tripoli, som han anklagar för att alliera sig med islamistgrupper. Hans motståndare oroas över att alliansen med Ryssland ytterligare kan destabilisera landet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons