Nyheter

Clinton efter kollapsen: Jag mår toppen

- Jag mår toppen, försäkrade Hillary Clinton, några timmar efter att hon vacklande fått lämna en minnesceremoni i New York. Men rivalen Donald Trump lär inte låta händelsen passera obemärkt.(TT)
Publicerad 11 september 2016

Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton lämnade i förtid minneshögtiden för offren under terrordåden den 11 september 2001. Hon hade drabbats av värmeslag, uppgav hennes kampanjkontor. Det var 28 grader varmt på Manhattan.

En video som snabbt spreds på Twitter visar hur hon går till sin bil, stödd på två personer, och att hon vacklar och nästan faller när hon ska kliva in.

Efter att ha vilat ut i dottern Chelseas lägenhet på Manhattan, åkte Clinton ett par timmar senare hem till Chappaqua norr om New York, uppenbarligen återhämtad. Hon vinkade och poserade för fotograferna och försäkrade att hon mår bra innan hon klev in i bilen.

Clinton undersöktes i hemmet av läkaren Lisa Bardack, som meddelar att presidentkandidaten blev uttorkad och kände sig varm men att hon återhämtat sig fint. Enligt läkaren fick Clinton diagnosen lunginflammation i fredags och fått antibiotika samt rådet att vila sig och ändra sitt schema.

Händelsen gör att Hillary Clintons hälsa åter hamnat i fokus. Rivalen, den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, har tidigare antytt att hon är sjuklig och att det är ett av skälen till att han anser att hon är olämplig att bli USA:s president.

Trumpanhängare har bland annat anmärkt på Clintons hosta, något hennes medarbetare förklarat med pollenallergi. När Clinton nyligen drabbades av en lång hostattack under ett tal i Cleveland, sade hon skämtsamt: "Varje gång jag tänker på Trump så får jag ett allergiskt anfall".

TT