Nyheter

Drömkoalition utropar seger i valet

Georgisk dröm, koalitionen som styrt det kaukasiska landet i fyra år, utropar seger i dagens parlamentsval. Flera mätningar som gjorts efter att vallokalerna stängts kan tyda på seger.(TT)
Publicerad 8 oktober 2016

Georgisk dröm, koalitionen som styrt det kaukasiska landet i fyra år, utropar seger i dagens parlamentsval. Flera mätningar som gjorts efter att vallokalerna stängts kan tyda på seger.

En av mätningarna ger sexpartikoalitionen, som grundades av miljardären Bidzina Ivanishvili, hela 53,8 procent av rösterna. I en annan får den 39,9 procent.

Men huvudmotståndaren, Förenade nationella rörelsen (UNM), hamnar på andra plats i båda undersökningarna, rapporterar Reuters.

Över 20 politiska partier deltar i kampen om parlamentets 150 mandat. Många väljare var osäkra in i det sista, och fattigdom, arbetslöshet och växande skulder har kastat skuggor över valrörelsen.

Drömkoalitionen har försökt peka på måttliga, men ändå ekonomiska, framsteg under de fyra år den haft makten. Handelsöverenskommelsen med EU är också sådant drömkoalitionen lyft fram som en framgång.

TT