Annons
Nyheter

Expert: Trump saktar in efter kritik

För mycket kaos och stora inrikespolitiska kostnader. Det kan förklara de senaste överraskande turerna i den amerikanska utrikespolitiken, enligt en expert. USA:s president Donald Trump har lovat en nya era i relationerna mellan USA och Ryssland.(TT)
Publicerad 3 februari 2017

USA:s president Donald Trump har lovat en nya era i relationerna mellan USA och Ryssland. Men när hans FN-ambassadör Nikki Haley gjorde debut i säkerhetsrådet blev det tydligt att hon har en annan inställning än Trump.

FN-ambassadören sade att USA vill förbättra relationerna med Moskva, men att situationen i östra Ukraina kräver ett fördömande av det ryska agerandet.

””
Annons

Policytest

Den senaste tidens uppblossade våld i Ukraina är ett test för den nya regeringens Rysslandspolitik. Haley använder en tuffare retorik mot Ryssland än Trump, som under kampanjen antydde att han kanske kommer att erkänna annekteringen av Krim. Han har inte heller fördömt uppgifterna om rysk påverkan på presidentvalet.

””

Mediebolaget CNN har pratat med källor som uppger att Vita huset kände till Haleys uttalande på förhand, och inte bad henne ändra det. Det skarpa uttalandet är en signal om att USA - än så länge - håller fast vid att sanktionerna inte ska lättas.

””
””

Kaos och kritik

I kombination med att Vita huset plötsligt svävar på målet om byggandet av israeliska bosättningar på Västbanken kan den senaste utvecklingen tyda på en stunds eftertanke.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons