Annons
Nyheter

Firare fäste krokar i huden

Fler än en miljon hinduer har samlats vid tempel i Malaysia för att fira den årliga Thaipusamfestivalen. Många fäste krokar och spett i sina kroppar för att visa sin hängivelse till guden Murugan. Andra bar tunga metallföremål, så kallade kavadier, som fästs i kroppen genom att metallspikar hamras in i skinnet.(TT)
Publicerad 9 februari 2017

Fler än en miljon hinduer har samlats vid tempel i Malaysia för att fira den årliga Thaipusamfestivalen.

Många fäste krokar och spett i sina kroppar för att visa sin hängivelse till guden Murugan. Andra bar tunga metallföremål, så kallade kavadier, som fästs i kroppen genom att metallspikar hamras in i skinnet.

Annons

Under torsdagens högtidsdag tog sig en stor folkmassa barfota upp för trapporna till Batugrottornas tempelkomplex i utkanterna av Kuala Lumpur. Med sig hade de mjölkkannor och kokosnötter, som så småningom krossades som offergåvor.

Inför firandet är det vanligt med dagliga böner, avhållsamhet från sex och en strikt vegetarisk diet.

De flesta i Malaysia är muslimer, men det finns en stor grupp av indisk härkomst som är hinduer. Kulten kring Murugan är vanlig i delstaten Tamil Nadu i södra Indien. Thaipusamfestivalen firas på olika platser i främst Sydostasien. Datumen varierar från år till år, och bygger på dagen för fullmåne i den hinduiska kalendern.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons