Nyheter

Knivattack på kristen skola i Norge

En 17-årig flicka skadades allvarligt när hon knivhöggs på en kristen gymnasieskola i Bygland i sydvästra Norge. En jämnårig pojke, skolkamrat till flickan, har gripits misstänkt för dådet.(TT)
Publicerad 12 december 2016

Strax före lunch på måndagen uppgav norsk polis att flickan fortfarande vårdas för allvarliga skador, men att hennes tillstånd är stabilt och att det inte finns någon fara för hennes liv.

Det var vid åttatiden på morgonen som polisen fick larmet om att en flicka knivhuggits på skolans internat. Polis och ambulanspersonal var snabbt på plats. Flickan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter och den misstänkte gärningsmannen greps och fördes till centralarresten i Kristiansand.

Enligt tidningen Fædrelandsvennen hittades flera knivar på brottsplatsen, men det är oklart om någon av dem använts av den misstänkte pojken. Det finns flera vittnen till händelsen men motivet till attacken är oklart.

Skolan, KVS Bygland, drivs av det kristna samfundet Indremisjonsforbundet, har 61 elever och bedriver utbildningar inom byggande, naturbruk och idrott.

””

TT