Annons
Nyheter

Pepparsprej på flygplats - nio till sjukhus

Det var sannolikt pepparsprej som gjorde att flygplatsen i Hamburg tvingades stänga i en drygt en timme efter att många resenärer och anställda klagat på sveda i ögonen och luftvägarna. Nio personer fördes till sjukhus.(TT)
Publicerad 12 februari 2017

Enligt räddningstjänsten har en patron för pepparsprej hittats och troligen har substansen sedan spritts via ventilationssystemet, skriver den tyska tidningen Der Spiegel.

Det var i området för säkerhetskontroller av passagerare och handbagage som problemen uppstod. Totalt klagade 68 personer på sveda i ögon och luftvägar och att de känt en stark lukt. Nio personer fördes till sjukhus.

Annons

Sannolikt har någon tömt patronen antingen oavsiktligt, för att skämta eller för att ställa till besvär.

Flygplatsen evakuerades ungefär klockan 12.30 svensk tid och samtidigt stängdes tillfartsvägarna och tågtrafiken till flygplatsen. Vid klockan 13.45 fick de hundratals resenärerna som väntat ute i kylan strömma in i terminalbyggnaderna igen, skriver Reuters.

Enligt sajten flightradar.com omdirigeras vissa flygplan till andra flygplatser i Hamburg. Flygplatsoperatören uppger att totalt 13 flygningar påverkats, varav två omdirigerades till Bremen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons