Nyheter

Försökte smuggla leopardunge till Indien

När passagerarna på ett plan från Bangkok gick genom tullen på Madras flygplats i Indien hörde tulltjänstemännen konstiga ljud från en väska. Den man i 45-årsåldern som bar på väskan svarade undvikande på tullarnas frågor, varför de beslutade sig för att undersöka bagaget.(TT)
Publicerad 2 februari 2019

När passagerarna på ett plan från Bangkok gick genom tullen på Madras flygplats i Indien hörde tulltjänstemännen konstiga ljud från en väska. Den man i 45-årsåldern som bar på väskan svarade undvikande på tullarnas frågor, varför de beslutade sig för att undersöka bagaget. När de öppnade väskan visade det sig att ljuden kom från en skräckslagen en månaders leopardunge som gömts i en rosa plastkorg.

Enligt en talesperson för flygplatsen var det lilla djuret, som uppges väga blott omkring ett kilo, chockat och gjorde höga kvittrande ljud.

Den 45-årige mannen greps och överlämnades till polisen som nu försöker utröna om han agerat på egen hand eller på uppdrag av någon smugglarliga.

Vad som nu händer med den lilla leopardungen är ännu inte känt men på en video som publicerats av flygplatsmyndigheten syns ungen i knät på flygplatspersonal ätandes mjölk från en nappflaska.

TT