Annons
Nyheter

Gula febern sprider sig i Brasilien

Utbrottet av gula febern i Brasilien sprider sig snabbt. Personer som ska resa till drabbade områden rekommenderas att vaccinera sig, skriver Folkhälsomyndigheten. Enligt brasilianska myndigheter har utbrottet fått en relativt stor geografisk spridning sedan början av året.(TT)
Publicerad 9 februari 2017

Utbrottet av gula febern i Brasilien sprider sig snabbt. Personer som ska resa till drabbade områden rekommenderas att vaccinera sig, skriver Folkhälsomyndigheten.

Enligt brasilianska myndigheter har utbrottet fått en relativt stor geografisk spridning sedan början av året. Flera hundra personer misstänks ha infekterats av sjukdomen, som sprids via myggor.

Annons

För närvarande är flera delstater drabbade i landets sydöstra delar, även om de allra flesta fallen har rapporterats från delstaten Minas Gerais.

Risken finns att fler delstater drabbas. Exempelvis gränsar Rio de Janeiro till drabbade delstater, även om det inte har rapporterats några fall ännu därifrån. I delstaten Sao Paulo finns både misstänka och bekräftade fall, även om residensstaden med samma namn, ännu inte har drabbats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons