Nyheter

Skalv i norra Iran krävde liv

Norra Iran har skakats av ett jordskalv som uppmätts till magnituden 6,1 av jordbävningsexpertis i USA. Ett dödsoffer har bekräftats utanför staden Fariman, men fler befaras ha omkommit i byar och småstäder. Jordbävningen inträffade i ett område sydöst om storstaden Mashhad och på 33 kilometers djup.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Norra Iran har skakats av ett jordskalv som uppmätts till magnituden 6,1 av jordbävningsexpertis i USA. Ett dödsoffer har bekräftats utanför staden Fariman, men fler befaras ha omkommit i byar och småstäder.

Jordbävningen inträffade i ett område sydöst om storstaden Mashhad och på 33 kilometers djup. Mashhad - som också är ett stort pilgrimsmål - ligger öster om Kaspiska havet.

Skalvet utgick från trakten av Sepid Sang några mil från staden, och det är ännu inte känt hur stora skador det har vållat. Hjälparbetare från Röda halvmånen har sänts till området.

Bilder av sprickor i byggnader och vägar har börjat dyka upp i sociala medier. Enligt nyhetsbyrån Tasnim är teleförbindelserna utslagna på vissa håll.

En invånare i Mashhad säger till nyhetsbyrån AFP att skalvet märktes också i storstaden:

””

TT