Nyheter

Krav på omräkning tas tillbaka

Gröna partiets presidentkandidat Jill Stein drar tillbaka sin begäran om omräkning av rösterna i den amerikanska delstaten Pennsylvania gällande presidentvalet. Enligt amerikanska medier kan det ha förekommit oegentligheter i delstaten, där Donald Trump vann med knapp marginal över Hillary Clinton.(TT)
Publicerad 4 december 2016

Gröna partiets presidentkandidat Jill Stein drar tillbaka sin begäran om omräkning av rösterna i den amerikanska delstaten Pennsylvania gällande presidentvalet.

Enligt amerikanska medier kan det ha förekommit oegentligheter i delstaten, där Donald Trump vann med knapp marginal över Hillary Clinton.

"Framställarna är vanliga invånare med vanliga medel. De har inte råd att betala 1 000 000 dollar som krävts av domstolen", står det i handlingar som lämnats in till domstol.

På Twitter tillägger Stein att det är så dyrt med omräkning på grund av att de "valda ledarna har vägrat att investera i ett röstsystem för 2000-talet".

Enligt Philadelphia Inquirer vill Steins kampanjstab i stället se separata omräkningar i delstatens valdistrikt. I 75 av mer än 1 600 distrikt har de redan inletts.

Kraven på omräkning av rösterna i Wisconsin och Michigan ser ut att ligga kvar.

TT