Nyheter

Labour vill skynda på May om brexit

Premiärminister Theresa May kämpar mot klockan för att få till en omförhandling av utträdesavtalet med EU, och oppositionspartiet Labour vill att hon skyndar sig. Det brittiska parlamentet har röstat nej till avtalet.(TT)
Publicerad 10 februari 2019

Premiärminister Theresa May kämpar mot klockan för att få till en omförhandling av utträdesavtalet med EU, och oppositionspartiet Labour vill att hon skyndar sig.

Det brittiska parlamentet har röstat nej till avtalet. May kommer i veckan att be ledamöterna om en bekräftelse på att de vill att hon ska fortsätta att försöka få till en ändring av den så kallade nödlösningen om Nordirland, enligt en regeringskälla.

Det finns en oro för att Mays förhandlingar drar ut på tiden, och med det en ökad risk för att Storbritannien lämnar EU den 29 mars utan ett avtal. Labour planerar att kräva att det hålls en ny omröstning om ett avtal senast den 26 februari.

Labours brexittalesman Keir Starmer hävdar att May avser att återvända till parlamentet när det bara återstår en vecka till brexit, och då tvinga ledamöterna att välja mellan hennes avtal eller inget alls.

””

TT