Annons
Nyheter

Rättvisa och Greta för Löfven i EU

Greta Thunberg används som exempel när Stefan Löfven håller tal i EU-parlamentet. Statsministern vill att EU står upp för grundläggande principer - och ser inga bekymmer med en social pelare i samarbetet.(TT)
Publicerad 3 april 2019

När Löfven talade i EU-parlamentet i Bryssel på onsdagen blev han den nittonde i raden av stats- och regeringschefer i EU som sedan januari 2018 har tittat förbi för att ge sin syn på EU:s framtid.

””

Just värderingar var något han tryckte hårt på.

””
Annons

Värderingar

En särskilt stycke handlade om Greta Thunbergs insatser för att samla miljontals ungdomar i kampen mot klimatförändringarna.

””

Talet möttes överlag av tummen upp från parlamentets ledamöter och partigrupper. EU-kommissionens Valdis Dombrovskis passade till och med på att föreslå Sveriges "lagom" som en bra ledstjärna.

””

Svensk kritik

Den kritik som hördes kom i stället från de svenska ledamöterna på plats, där inte minst höger- och mittenpartierna starkt ogillar talet om en social pelare i EU.

SD:s Peter Lundgren anklagade Socialdemokraterna för att vilja flytta förhandlingsrätten mellan arbetsmarknadens parter till EU.

””
””

"Fel för EU"

Men Löfven håller inte med.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons