Annons
Nyheter

Malaysias exledare förnekar korruption

Malaysias tidigare premiärminister Najib Razak säger i rätten att han inte är skyldig till de korruptionsbrott i miljardklassen som han anklagas för. Han står åtalad för att ha fört över motsvarande 5,5 miljarder kronor från den statliga investeringsfonden 1MDB till sina personliga bankkonton.(TT)
Publicerad 3 april 2019

Malaysias tidigare premiärminister Najib Razak säger i rätten att han inte är skyldig till de korruptionsbrott i miljardklassen som han anklagas för.

Han står åtalad för att ha fört över motsvarande 5,5 miljarder kronor från den statliga investeringsfonden 1MDB till sina personliga bankkonton. Pengarna ska ha han lagt på bland annat lyxhus, konst och en yacht.

Annons

En mindre grupp anhängare väntade på Najib Razak när han anlände till domstolen i Kuala Lumpur för den första rättegångsdagen. Den förre premiärministerns advokat ville få förhandlingen uppskjuten, men domarna sade nej.

Najib Razak förlorade oväntat valet i maj i fjol efter att samma koalition styrt landet i decennier. I stället tog 93-årige Mahathir Mohamad hem segern.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons