Nyheter

Dödstal stiger efter attack mot begravning

Minst 25 personer har dött och 18 skadats efter en bombattack mot en begravning av milismän som dödats av terrorrörelsen IS. Fyra av de skadade är i kritiskt tillstånd. Två bomber exploderade när processionen var på väg in på begravningsplatsen i samhället Asdira, enligt stadens borgmästare.(TT)
Publicerad 13 april 2018

Minst 25 personer har dött och 18 skadats efter en bombattack mot en begravning av milismän som dödats av terrorrörelsen IS. Fyra av de skadade är i kritiskt tillstånd.

Två bomber exploderade när processionen var på väg in på begravningsplatsen i samhället Asdira, enligt stadens borgmästare.

Attacken skedde söder om staden Sharqat i Irak i ett område som var bland de sista som befriades från IS i december. De fyra som begravdes var medlemmar i den regeringstrogna paramilitära styrkan Hashed al-Shaabi, som strider mot IS. De dödades i en attack mot en militär konvoj i onsdags.

Iraks regering utropade seger över IS i december efter att ha fått gruppen att lämna sina sista fästen längs den syriska gränsen. Terrorrörelsen står bakom flera dödliga attacker efter det, och lyckas ibland ta kontroll över vissa vägsträckor nattetid.

TT