Nyheter

Många döda i hotellbrand

Över tio människor har omkommit och dussintals har skadats i en brand på ett lyxhotell i Pakistans största stad Karachi. Branden startade tidigt på morgonen i hotellets kök som ligger på bottenvåningen och gästerna blev fast på våningarna ovanför. Regent Plaza Hotel har mer än 400 rum.(TT)
Publicerad 5 december 2016

Över tio människor har omkommit och dussintals har skadats i en brand på ett lyxhotell i Pakistans största stad Karachi.

Branden startade tidigt på morgonen i hotellets kök som ligger på bottenvåningen och gästerna blev fast på våningarna ovanför.

Regent Plaza Hotel har mer än 400 rum. Bilder visar hur hotellgäster knutit ihop lakan för att fira ned sig från fönstren på de översta våningarna när byggnaden fylldes med brandrök.

Tidningen Dawn rapporterar att minst 65 personer skadades, med hänvisning till en läkare vid stadens största sjukhus. Det är oklart om några utlänningar finns bland offren.

Brandsäkerheten är dålig i många byggnader i Pakistan, samtidigt som brandkåren ofta är utrustad med otillräcklig utrustning.

Enligt Karachis borgmäster Waseem Akhtar är orsaken till branden ännu oklar.

TT