Nyheter

Många döda i kolerautbrott i Uganda

Mer än 40 människor i ett flyktingläger i Uganda som flytt kriget i Kongo-Kinshasa har mist livet till följd av kolera, rapporterar Röda Korset. Uganda kämpar med ett stort inflöde av flyktingar från sitt östra grannland sedan strider i östra Kongo-Kinshasa blossade upp igen i december förra året.(TT)
Publicerad 5 april 2018

Mer än 40 människor i ett flyktingläger i Uganda som flytt kriget i Kongo-Kinshasa har mist livet till följd av kolera, rapporterar Röda Korset.

Uganda kämpar med ett stort inflöde av flyktingar från sitt östra grannland sedan strider i östra Kongo-Kinshasa blossade upp igen i december förra året.

"Undermåliga sanitära förhållanden, inklusive dålig tillgång till friskt vatten, har resulterat i ett kolerautbrott som dödat mer än 40 människor i flyktinglägren i Kyangwali och Kyaka II", skriver organisationen i ett uttalande som också rapporterar att mer än 2 000 fall av kolera för närvarande behandlas.

Röda Korset bedömer att cirka 70 000 kongoleser har flytt till Uganda sedan årsskiftet, av dessa är 80 procent kvinnor och barn.

TT