Annons
Nyheter

Många statsägda bilar saknas i Ghana

Den nya regeringen i Ghana har satt upp en särskild arbetsgrupp för att försöka få tillbaka över 200 statligt ägda fordon som personer kopplade till den tidigare administrationen tros ha behållit trots maktskiftet.(TT)
Publicerad 9 februari 2017

Den nya regeringen i Ghana har satt upp en särskild arbetsgrupp för att försöka få tillbaka över 200 statligt ägda fordon som personer kopplade till den tidigare administrationen tros ha behållit trots maktskiftet.

"Personer med statlig egendom olagligt i sin besittning bör sträva efter att kontakta arbetsgruppen och vidta åtgärder för att återlämna densamma med omedelbar verkan", skriver Akosua Frema Osei-Opare, den nye presidenten Nana Akufo-Addos stabschef, i ett uttalande.

Annons

Nana Akufo-Addo vann valet i december mot dåvarande presidenten John Dramani Mahama. Men nu visar en genomgång av de statsägda bilarna följande:

Bara 74 av 196 Toyota Land Cruiser har hittats, liksom 20 av 73 Land Cruiser Prado, 11 av 24 Mercedes, 2 av 28 Toyota Avalon och 2 av 6 BMW.

Det finns ingen omedelbar kommentar från Mahamas parti NDC, men det ställdes inför en liknande situation när det tog makten 2008.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons