Annons
Nyheter

Militär sätts in efter polisstrejk

Brasiliens regering har skickat 200 soldater till delstaten Espirito Santo, norr om Rio de Janeiro. En polisstrejk där har lämnat delstaten utlämnad åt brottslingar.(TT)
Publicerad 6 februari 2017

Brasiliens regering har skickat 200 soldater till delstaten Espirito Santo, norr om Rio de Janeiro. En polisstrejk där har lämnat delstaten utlämnad åt brottslingar.

I synnerhet delstatens huvudstad Vitoria, med närmare 2 miljoner invånare, har utsatts för en våg av våld och plundring sedan polisen lade ner arbetet i fredags. Orsaken är uteblivna löner.

Annons

Lokala medier rapporterar upp till 50 mord under de senaste dagarna, en ovanligt hög siffra för delstaten. Skolor hålls stängda, liksom hälsokliniker och olika myndigheter.

Nyhetskanalen Globo har sänt mobilfilmer som visar hur bussar vandaliseras och bränns, butiker plundras, bilar kapas och hur en folkmassa flyr i panik från vad som uppfattas som skottlossning.

Espirito Santo är det senaste exemplet på hur den ekonomiska krisen i Brasilien slår hårt mot grundläggande samhällsservice.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons