Nyheter

Minskad olaglig invandring till USA

Den olagliga invandringen från Mexiko till USA har minskat de senaste två månaderna. Donald Trumps stab säger att det är ett resultat av presidentens åtgärder.(TT)
Publicerad 6 april 2017

Uppskattningar gör gällande att det totala antalet papperslösa invandrade sjönk till 16 600 i mars, vilket är 30 procent mindre än i februari och 64 procent mindre än samma månad förra året.

””

Han lägger till att minskningen var ännu större när det gäller familjer och ensamkommande barn som tog sig över gränsen.

Nedgången kommer efter ett uppsving under de sista tre månaderna 2016, som kan ha varit en reaktion på de åtgärder som Trump lovade i sin presidentkampanj.

Trump har lovat utvisa de uppskattningsvis 11-12 miljoner papperslösa invandrarna i USA, de flesta från Mexiko. Många har varit i landet i årtionden.

"Genom att uppnå verkliga resultat när det gäller olaglig invandring håller president Trump sina löften till det amerikanska folket", säger Vita husets talesperson Sean Spicer i ett uttalande, och lägger till att minskningen inte kommer att hålla om inget görs för att säkra gränsen.

TT